Telttaretki Porkkalanniemeen

Viime viikonloppuna talvi tuli takaisin pääkaupunkiseudulla ja suuntasimme Veetin kansssa Porkkalanniemeen. Tarkoituksena oli viettää siellä viikonloppu kotateltassa leiriytyen. Leiripaikkamme läheisyydessä jäät oli jo sulaneet ja tiesinkin tämän jo etukäteen satelliittikuvia katsomalla. Siksi otimme kalavehkeet mukaan ja kalastimme ensimmäistä kertaa tänä vuonna virveleillä! Iltahämärässä odotimme kotateltan kaminan lämmössä täydellistä pimeyttä, koska meillä oli ideana myös valokuvata tähtitaivasta. Porkkalanniemi taitaa olla tähtitaivaan kuvaamiseen parhaita paikkoja eteläisessä Suomessa.

Tsekkaa alta video tästä meidän reissusta! Postauksen lopussa myös ruutukaappauksia videolta, jos et ajanpuutteen vuoksi videota katso.

Samalla juhlittiin Youtube -kanavamme Kanootti & Tomaatti huikeaa rajapyykkiä eli 10 000 tilaajaa mm. kakun merkeissä ja videolla on myös osio, jossa juhlan kunniaksi vastailen katsojien kysymyksiin. Alla muutamia kuvakaappauksia videolta kuvateksteineen.

Kuvasin dronella vahingossa puolustusvoimien miinalaiva Hämeenmaan. Todettakoot, että lensin sallitulla alueella. Tarkistan aina ennen lentoa, ettei minkäänlaisia lentokieltoja ole kohteessa.

Puiden pilkkomista kotateltassa. Kamina lämmittää teltan lähes t-paita-lukemiin. Nollakelillä tai pikku pakkasella teltassa saattaa tulla jopa liiankin kuuma jos kaminan päällä kokkailee ja sen vuoksi pitää kunnon tulta yllä.

Meillä kävi tuuri ja saimme aivan itseksemme viettää iltaa kuvankauniilla paikalla Porkkalanniemessä. Jää oli jo sulanut, mutta maisemat olivat uuden lumen vuoksi talvisen huikeat.

Herään kotonakin yleensä melko aikaisin, mutta retkellä aikainen herätys takaa leppoisaa aikaa ennen päivän askareita. Yleensä aloitan aamun nauttimalla kahvit makuupussissa!

Tähtitaivas Porkkalanniemessä. Unohdin laajakulma-objektiivin harmillisesti kotiin.

Tuonne saaristoon pitää ensi kesänä meloa kanootilla. Kartan mukaan yhdessä saaressa on makean veden järvikin!

Edellinen
Edellinen

Saako risukeitintä käyttää ilman maanomistajan lupaa?

Seuraava
Seuraava

Tactical Foodpack -retkiruoka ALE-koodi!