Istanbul

Käväisin pari viikkoa sitten Istanbulissa. Matkan pääasiallinen tarkoitus oli osallistua FotoIstanbul -tapahtumaan, mutta aina kun vähänkin oli luppoaikaa, jalkauduin itsekin kaduille kuvaamaan. Käytännössä pyörin lähes pelkästään Besiktasissa, jossa majapaikkani ja FotoIstanbulin tapahtumat sijaitsivat. Jo taksimatkalla lentokentältä kaupunkiin kävi selväksi, ettei minun kannata neljän päivän aikana edes yrittää tutustua koko kaupunkiin. Tai edes puoleen siitä, tai kahdeksas osaan.. Ja FotoIstanbulin tapahtumat pitivät sen verran kiireisenä, etten kerennyt käymään edes Taksim -aukiolla, joka kartan mukaan ei olisi ollut kaukana. Halusin pitää hommat yksinkertaisena ja nähdä kaupungin laajemmin joskus myöhemmin.

Alla muutama foto, jotka otin reissun aikana. Kuvasin paljon myös mustavalkoista, mutta en ole vielä kerennyt kehittämään näitä filmejä. Odotan kovasti kun näen mustavalkoiset kuvat, koska niille tallensin spontaanit Besiktas FC:n voitonjuhlat, joiden keskelle vahingossa jouduin, kun istuin itsekseni illallisella Besiktas -aukion tuntumassa. Besiktas voitti tuolloin 4-0 ja kannattajilla oli ottelun loputtua isot juhlat pystyssä. Koska kyseessä oli vierasottelu, ravintolat olivat täynnä kannattajia.

Suosittelen Istanbulia ihan muutenkin, mutta se on myös tämän hetken kuumimpia katukuvauskaupunkeja.

Klikkaa kuvaa niin pääset seuraavaan. (9 kpl)